НЧ "Пробуда 1958"

ВДЪХНОВЯВАЩИ УРОЦИ ПО ПАТРИОТИЗЪМ И БЪЛГАРЩИНА

Публикувано от  Дежурен редактор в  19.02.2023

Категории

В навечерие на паметната дата 19-ти февруари и по повод 150 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски, Читалище „Пробуда-1958” и Общобългарски комитет „Васил Левски” в Шумен подготвиха и проведоха дванадесет Урока по родолюбие: „Искри от истинското-Левски”.

В инициативата се включиха училища, детски градини, социални домове и читалища на територията на общините Шумен, Велики Преслав,  Търговище, Попово и Българско училище „Христо Ботев”, град Торент – Испания.

Младите родолюбци на живо или чрез заснетия филм се запознаха с делото на най-свидния син на България. Докоснаха се или видяха реплики на оръжия от времето на Освобождението.

Малките патриоти подготвиха табла, рецитираха стихове за Дякона, разсъждаваха върху негови мисли, а най-малките направиха изложба от оцветявки. Читалището и патриотичният комитет подариха на участниците в инициативата книги за живота и делото на Апостола на свободата.

Уроците по родолюбие са и в отговор на инициативата на СУ „Васил Левски“ град Карлово: 150 УРОКА ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ.

„Ние сме убедени, че сме поели по правилния път – към децата със знанието за България.”, сподели за shumenonline.bg д-р Мая Господинова – секретар на читалището.

shumenonline.bg