НЧ "Пробуда 1958"

По проект на Национален фонд “Култура” – с награди от НФС “АВТЕНТИЧНОСТ И СЪВРЕМИЕ” – ПОПОВО, 2023

НАЦИОНАЛНА ФОЛКЛОРНА СРЕЩА „АВТЕНТИЧНОСТ И СЪВРЕМИЕ“ – ПОПОВО, 2023

Направихме го!

На голямата сцена на това тридневно мащабно събитие в гр. Попово, превърнал се във фолклорната столица на България в рамките на три конкурсни дни, пред изключително критично жури, новата концертна програма „С ритъма на Добруджа“ на Клуб за обреди, обичаи и хора „Слънце“ и формация „Слънчевите баби“ към НЧ „Пробуда-1958“, гр. Шумен, донесе на самодейците първо място, златен медал и ваучер за участие във Фестивал на изкуствата „С ритъма на морето“ в Курортен комплекс „Албена“.

Участието е по проект „С изкуството ръка за ръка”.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” Национален фонд „Култура” по програма „ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО”, 2022.

Отдадеността, творческия труд и вдъхновяващите репетиции на хореографа Веселина Дечева, ръководителя на проекта Мая Господинова и всички танцьори – самодейци се увенчаха с успех! Пълна сцена, зареждащи добруджански ритми и среща на поколенията – това ни беше целта и го постигнахме!

Отново раздадохме и флайери на публиката – информирахме, че представянето ни на сцена е по проект с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” .

     

Очакваме с нетърпение следващите изяви по проекта!