НЧ "Пробуда 1958"

Коледен празник на приятелството в читалище „Пробуда”

Публикувано от  Дежурен редактор в  19.12.2022

Категории

Коледен концерт „На Коледа с приятели!“ събра приятели, симпатизанти, партньори и съмишленици на шуменското читалище „Пробуда” в предпразничните дни. В събитието участваха два фолклорни състава към културната институция: Младежки танцов състав „Танцувай с мен“ и Детска фолклорна група „Перуника“. В концерта се включиха и приятели: Детски танцов състав „Шуменче“ към III-то ОУ „Димитър Благоев“ и младежи от Цнстдму „Слънчево детство” в Шумен.

Снимки: НЧ “Пробуда”, Шумен

Концертът се реализира с финансовата подкрепа на Общински фонд „Култура“ на Община Шумен.

Коледарски благословии и песни, наричане на хляба в изпълнение на деца от ДФГ „Перуника” под ръководството на госпожа Русанка Андонова върнаха гостите към стародавните български традиции. Младежите, потребители на социални услуги, подготвени от известния в Шумен вокален педагог, за пръв път се представиха на сцена и спечелиха публиката.

Талантливите танцьори на г-жа Веселина Дечева от МТС „Танцувай с мен” и ДТС „Шуменче” създадоха емоционална празнична фиеста. Ритъм, танц и красота изпълниха залата. Младежите представиха новата творческа композиция „Шопско ли е, все е хубаво!”. Децата впечатлиха публиката с танца „Приятелки” и повишиха настроение.

Като истински празник на приятелството и доброто, празник, изпълнен с усмивки, радост и слънчеви лица, определиха организаторите събитието. Те споделиха, че за пръв път концертната зала на читалището се оказва тясна, което ги изпълва с надежда за бъдещи празнични събития в малкото квартално читалище. Отбелязаха, че щастието по лицата на младежите от шуменския социален дом е най-голямата им радост.

По стара българска традиция коледният празник завърши с хубаво българско хоро, а участници и гости се почерпиха за здраве и късмет.

shumenonline.bg