НЧ "Пробуда 1958"

Коледни подаръци от деца за деца

В дните преди коледните празници, децата и младежите от творческите колективи на НЧ „Пробуда – 1958” Шумен зарадваха потребителите на ЦНСТДМУ „Слънчево детство“ с красиви подаръци и коледни играчки. Младите хора по традиция посетиха социалния дом. Коледни играчки, изработени от младежите от ТС „Танцувай с мен” – бивши възпитаници на III – то ОУ „Димитър Благоев, грейнаха на коледната елха, а подаръците допълниха красотата и уюта в дома. Живеещите в дома ще си изтеглят късметчета, направени от младежите за празнична баница в новогодишната нощ.

Децата от ДФГ „Перуника” изненадаха потребителите с изработени от тях коледни картички и им предадоха послания за здраве и късмет.

С тази своя инициатива, читалищните деятели се включиха отново в дейностите по проект „Дар” /Добротворчески акции за развитие”/ на СНЦ „АлДоРа” в Шумен. Добротворството и дарителството са присъщи за българите от стари времена и екипът на читалището приема, като своя кауза това, да провокира у децата и младежите необходимостта да правят добри дела. А това е един „Урок по родолюбие” за доброто в българските традиции.

Партньорството между читалището и социалния дом са утвърдени в годините. Независимо от епидемичната обстановка, при спазване на всички мерки, традицията и през настоящата година беше спазена. Традиция на приятелство, на топлина и празничност.

Екипът на НЧ „Пробуда – 1958” в Шумен пожелава на всички свои приятели, партньори и симпатизанти здраве и весели коледни празници!

shumenonline.bg