НЧ "Пробуда 1958"

Малки родолюбци с послания до Испания

Посланията на българските герои, дали живота си за Родината, достигнаха до малките родолюбци от подготвителните групи от БУ „Христо Ботев“ в градовете Торент и Алзира, Испания. Те влязоха в домовете, мислите и сърцата на българските деца далеч зад пределите на страната, чрез патриотичните слова, представени от Мая Милкова, Ралица Росенова и Александър Абрашев от Литературен клуб „СловоТО” към НЧ „Пробуда – 1958”, Шумен.

„Трябва да пазим в себе си героите, трябва да помним Шипка и Батак, и как достойно ние, българите сме отвоювали свободата си! Важно е, да милеем за Родината си и това знание и сърдечното чувство на любов към Отечеството да не остават в забвение, а да достигат до децата ни, нашите български деца, независимо, в коя част на света се намират.”, сподели за shumenonline.bg  д-р Мая Господинова – секретар на шуменското читалище.

Творческото партньорство между читалищната институция и БУ „Христо Ботев” в Испания се утвърди в годините. В дните, в които ние, българите свеждаме глави пред паметта на героите и отдаваме почит, деца рецитираха на деца патриотични стихотворения.

shumenonline.bg