НЧ "Пробуда 1958"

МАРТЕНСКИ ВЪЛНЕНИЯ С ЧИТАЛИЩЕ „ПРОБУДА“, ШУМЕН

Под мотото „Баба Марта бърза, бърза, мартенички да завърже“ минаха последните дни на Малък Сечко и празничния първи март за Читалище „Пробуда“, Шумен. В творчески работилнички и малки, и големи самодейци изработиха мартенички и украсиха културния дом.

Класните стаи на учениците от 3-ти „А“ и „Б“ клас на IX-то ОУ „Панайот Волов“ в кв. Дивдядово се превърнаха също в родолюбиви творчески работилнички. С помощта на Златина Петрова от Патриотичен клуб „Род и родина“ децата с вълнение изработиха мартенички. С любопитство слушаха за традициите на старите българи, за посланията и символиката на мартенските празници.

   

Да са здрави, да са щастливи, да са късметлии, пожела Баба Марта на дечицата от ДГ „Смехорани“. Разказа им и легендата за мартеницата. Малките „Смехоранчета“ са от най-добрите приятелчета на Читалище “Пробуда” в Шумен. А хорцето, по стар български обичай изпълни всички с радост и вдъхновение!

   

Баба Марта бързаше да предаде послания за здраве и късмет и на девицата от ДГ “Братя Грим” – корпус А и корпус Б, които всяка година я очакват с нетърпение и вълнение. Да бъдат радостни, засмени – бели и червени са пожелания, останали от стари времена, които Баба Марта нарече на малчуганите.

 

           

 

За поредна година благодарим за поканата на г-жа Русева и г-жа Михова – директори на детските заведение! Истинско удоволствие за нас са създадените от години партньорства!

Мартенички бели и червени закичи Баба Марта и на нашите приятели от Цнстдму „Слънчево детство“ в Шумен. Нарече им за здраве и сполука, пожела им много слънчеви усмивки.

     

А Баба Марта, в лицето на Мария Христова с вълнение очаква следващите творчески срещи с любознателните деца.