НЧ "Пробуда 1958"

Последна изява на сцена по проект на Национален фонд “Култура”

Участие на Детска фолклорна група „Перуника”, Младежки танцов състав „Танцувай с мен” и нашите приятели – потребители на социални услуги към ЦНСТДМУ „Слънчево детство” във Фолклорен фестивал „ШУМЛА” в Шумен – 23 септември 2023.

Участието е в изпълнение на проект „С изкуството ръка за ръка“ на НЧ „Пробуда-1958“, гр. Шумен с Музикално – танцова композиция „Магията на Еньовден”.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО“, 2022 Национален фонд „Култура”

Много красота, настроение и младежки веселие внесохме и сред шуменската публика. Впечатлихме приятели, граждани и гости на нашия град. Получихме и покани за участие в други фолклорни събития. И за да достигне информацията за дейностите по проекта и подкрепата на Национален фонд “Култура” до повече публики, отново раздавахме флайери и разяснявахме на зрители и участници.

В резултат на дейностите по проекта сме удовлетворени, че самодейците в творческите читалищни колективи се увелиха, а увереността при изявите на сцена се завърна след периодите на COVID ограниченията.