НЧ "Пробуда 1958"

Празник на добротворството

В празник на добротворството и приятелството се превърна 6-ти декември, денят на дарителя. Включвайки се в обявената от СНЦ „АлДоРа” – Шумен, Дар – зона, читалище „Пробуда – 1958”, гр. Шумен покани своите дарители, партньори и приятели на празник на благодарността. Присъстващите поднесоха цветя пред паметника на Нанчо Попович – най-известния шуменски дарител. Посетиха Андрейковото училище – една от сградите в нашия град – символ на дарителството по време на Възраждането.

Децата и младежите от самодейните колективи към читалището и гостите се включиха в украсяването на ДАР – елхата в къща-музей „Панчо Владигеров”, която ще зарадва потребителите на дом „Детелина” за Коледните празници.

В този празничен ден читалищния екип отличи всички, които през годината бяха съпричастни към читалищните дела: дарители, партньорски читалища, ръководители на творческите формации, учителите, с които са осъществявали съвместни инициативи през отминаващата нелека 2021 г. Наградени бяха и талантливите младежи и деца от ТС „Танцувай с мен” и ДФГ „Перуника”, носители на много награди от национални и международни конкурси и фестивали.

Екипът на НЧ „Пробуда – 1958” Шумен благодари на всички, които се включиха в дарителската инициатива на СНЦ „АлДоРа” – Шумен и на тези, които не успяха да присъстват.

Читалищният екип благодари на г-жа Росица Василева – управител на СНЦ „АлДоРа“ за възможността, да бъдат част от този празник на доброволчество, дарителство и благодарност.

На журналиста Хрисимира Милкова за коректното партньорство. Благодарим и на Жанина Топалова за фотографиите по проект „ДАР”.

shumenonline.bg