НЧ "Пробуда 1958"

Сребърна лира за младежки танцов състав „Танцувай с мен“

Младежки танцов състав „Танцувай с мен” към НЧ „Пробуда – 1958”, Шумен с ръководители Веселина Дечева – хореограф и Мая Господинова – етнолог, завоюваха Почетно отличие с присъдена „Сребърна лира на Орфей” на Международния конкурс за музикално, танцово и изобразително изкуство „Орфееви таланти” в град Пловдив.

Видеоконкурсът е ежегоден и се провежда през месец юли с цел популяризиране постиженията на ръководители, които работят с деца и младежи в областта на фолклора.

За поредна година конкурсът е организиран от Български национален младежки фолклорен съюз и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив в периода 15 – 17 юли 2022 г.

В изключително силна конкуренция, с участие на колективи и индивидуални изпълнители от страната и чужбина, младите самодейци на Читалище Пробуда в Шумен спечелиха престижната награда в раздел Видеоконкурс, направление: „Децата и фолклора”.

„Настоящата оценка е изключително важна за нас, читалищния екип. Успехът ни дава вярата, че работата ни с деца и младежи е в правилната посока”, споделиха от културната институция.

shumenonline.bg