НЧ "Пробуда 1958"

Урок по родолюбие “Традиции по Еньовден” с дечица в Испания

Независимо, че дейностите по проект “С изкуството ръка за ръка” приключиха, интересът към дистанционните Уроци по родолюбие “Традиции по Еньовден” продължава.

Днес, в зимния неделен ден, любознателните българчета от подготвителната група на Българско неделно училище “Христо Ботев” в гр. Торент, Испания научиха за стародавния празник.

Научиха за мълчаната вода, за силата на слънцето по изгрев, за лековитите свойства на билките, за чайовете.

 

Изработиха си и импровизирани гривнички с билки – да са здрави през цялата зима.

 

Проектът, спечелен на конкурсна сесия през 2022 г. е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ Национален фонд „Култура” по програма „ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО”, 2022.

Интересът към дейностите по проекта продължава и това нас, читалищният екип ни радва и убеждава, че има бъдеще – за танците, за уроците, за песните. И ЗА БЪДЕЩЕТО!!!

Там, зад граница, където има ученолюбиви българчета, ние ще сме до тях! Там, където има работещи учители, ние сме готови за партньорство!

Благодарим за партньорството на г-жа Йорданова и г-жа Стоянова! Вече няколко години вървим в една посока – знанието за България!